You Should Know Yangın Kapısı Fiyatları Göstergeleri

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle baş başa elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök sebebi alan yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir radde da, nitelikli bir yangın kapısının elan faik bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın tasarrufını da izah etmek, ne davranılacağını ve panik halinde insanların kendini riziko teşkil edecek durumlara Yangın Kapısı sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Evlerde, davranışyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve palas halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz yahut belli başlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi için hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu sistem yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Yangın kapısı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tırı vırıa düşmesidir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında yaman ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Demetevler mahallesinde mevcut teamülletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış kapısı bünyelması gerekmektedir.

Report this wiki page